AMSTERDAM - Bijna 70 procent van de Nederlanders vindt dat de werkgever alleen nog maar gezonde voeding moet aanbieden in de bedrijfskantine, zodat ziekten als obesitas onder de bevolking afnemen.
Dat blijkt uit recent onderzoek van het Voedingscentrum onder ruim 1500 mensen. Ook blijkt dat het merendeel van de Nederlanders (88 procent) verantwoorde voeding zijn of haar eigen verantwoordelijkheid vindt.
Verantwoordelijkheid
Toch vindt ook 37 procent dat gezonde voeding binnenkrijgen de verantwoordelijkheid is van een ander, zoals een familielid of huisgenoot. 32 procent van de ondervraagden vindt dat voedingsfabrikanten deze verantwoordelijkheid ook dragen.
Volgens het Voedingcentrum hebben werknemers er baat bij wanneer de werkgever voorziet in een gebalanceerd cateringaanbod. De juiste voeding zorgt voor een beter concentratievermogen, waardoor de werkprestaties verbeteren.
Zelfbeheersing
Een derde van de Nederlanders heeft last van een gebrek aan zelfbeheersing en kan daardoor de ongezonde voeding niet laten staan. Bijna evenveel mensen vinden ongezond eten te lekker.
Een kwart van de ondervraagden geeft aan dat gezond eten voor hen te duur is. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de ondervraagden gezonder zouden eten wanneer groente en fruit goedkoper zouden zijn.
- Nu.nl