Uien bewaren? Zo kun je dat het beste doen
Een ui is de basis voor veel recepten. Handig dan ook om altijd uien in huis te hebben. Hoe je ze het beste kunt bewaren?
Dagelijks minimaal 250 gram groente en twee porties fruit: dat is niet alleen heel gezond, maar ook ontzettend lekker. Kies vooral voor veel kleur. Dat ziet er gezellig uit en je krijgt ook nog eens de meeste vitaminen en mineralen binnen!
Een ui is de basis voor veel recepten. Handig dan ook om altijd uien in huis te hebben. Hoe je ze het beste kunt bewaren?
De laatste jaren neemt het aanbod van verschillende soorten hummus in de supermarkt flink toe. Lekker en handig, want met hummus smeer je iets gezonds op je brood of toastje. Maar is dat ook echt zo?
Dagelijks minimaal 250 groente per dag eten is het advies. Groenten zijn dan ook een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Lang niet iedereen lukt dat ook. Alleen al omdat ze het te veel werk vinden om groenten te schillen. Gelukkig zijn er ook veel groenten die je prima met schil kunt eten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar levert ook extra voedingsstoffen op.
Nederlanders gooien gemiddeld 33,4 kg eten per persoon per jaar weg. Goed omgaan met je koelkast en vriezer door producten op de juiste plek te bewaren helpt om voedselverspilling te voorkomen. Maar wat is de juiste plek? Vooral bij groente en fruit kan het soms lastig in te schatten zijn: de ene soort moet in de koelkast, de andere juist daarbuiten. Zo bewaar je appels het beste in de koelkast (dan zijn we tot wel 3 weken langer houdbaar), maar drogen komkommers juist uit in de koelkast. Voor de houdbaarheid én smaak goed om te weten wat de juiste bewaarplekken zijn.