Wat zijn de voor- en nadelen van karnemelk?
Ik drink graag karnemelk en ik heb het idee dat het ook heel gezond is, is dat zo? Of zitten er toch nadelen aan?
Amandelmelk, geitenmelk, kokosmelk, hennepmelk... Tegenwoordig drinkt allang niet iedereen meer 'gewone' melk. Lees in deze special alles over melk en melkvervangers.
Ik drink graag karnemelk en ik heb het idee dat het ook heel gezond is, is dat zo? Of zitten er toch nadelen aan?
In de jaren tachtig ging kwark hooguit in een kwarktaart. Tegenwoordig staat het steeds vaker bij het ontbijt of als tussendoortje op tafel. Kwark is met een opmars bezig. En terecht, want deze 'platte kaas' heeft veel kwaliteiten!
Nederland eet het liefst een broodje kaas bij het ontbijt en de lunch. Het lijkt een gezonde keuze, maar kaas bevat een behoorlijke hoeveelheid vet en zout. Wat zijn de voor- en nadelen van kaas?
Een beschimmelde boterham of pot jam gooi je waarschijnlijk meteen in de prullenbak. Terwijl je schimmelkaas – als je er tenminste van houdt – zorgeloos op een toastje doet. Waarom kun je de ene schimmel gewoon eten en is de andere giftig?
Het is een van de meest bekende en gebruikte plantaardige vervanger van koemelk: sojamelk. Wat zit erin en wat kun je ermee?
Melk geniet al tien eeuwen een sterrenstatus. Toch krijgt het momenteel veel kritiek over zich heen. En dus slaat de twijfel bij sommige mensen toe...
Café latte of havermoutpap? Dat maak je tegenwoordig óók met dranken op plantaardige basis. En dan is er meer keuze dan sojamelk. Want ook van granen kun je de lekkerste drinks maken.
Sinds een maand drink ik geen 'gewone' melk meer en laat ik ook de yoghurt en kwark staan. In plaats daarvan neem ik sojavarianten. Krijg ik nu nog wel voldoende calcium binnen? Of moet ik supplementen nemen?