Dagelijks worden zo'n 2000 Nederlanders ziek door een voedselvergiftiging. Het ministerie van Volksgezondheid start daarom een campagne om mensen te wijzen op bacteriën en schimmels in de keuken.
Volgens het ministerie lopen mensen een voedselvergiftiging op doordat mensen niet elke dag een vaatdoekje verschonen of met ongewassen handen vlees klaarmaken. Met de campagne wil minister Schippers weggezakte kennis over hygiëne in de keuken weer naar boven halen.
Er worden onder meer tips gegeven over de temperatuur van de koelkast, het vlees snijden op een aparte snijplank en het apart houden van rauw en gaar eten.
Voedselkwaliteit
Schippers vindt het haar verantwoordelijkheid dat de voedselkwaliteit in Nederland zo goed mogelijk is. "Dat betekent dus ook iets voor degene die het voedsel koopt en klaarmaakt", zegt de minister. "Als die daar niet hygiënisch mee omgaat en vervolgens ziek wordt, hebben we een zieke te veel."
Het Voedingscentrum doet mee aan de campagne, die vandaag officieel wordt gelanceerd.
- nos.nl