BAARN - De eerste Ride for Hope, de langste wielerbenefietstocht van Nederland die dit weekend plaatsvond, heeft ruim 65.000 euro sponsorgeld opgeleverd voor de kankerbestrijding.
De deelnemers van de Ride for Hope teams presenteerden samen met Jacques Huberts (Voorzitter WK Wielrennen 2012) hun resultaat. De nieuwe wielertocht heeft hiermee een prachtig eerste visitekaartje afgegeven.
Vanuit alle provinciën stapten in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag 2 juni veertig wielrenners op de racefiets op de Neeltje Jans in Zeeland. Het startschot werd gegeven door Teun van Vliet, ex professioneel wielrenner en kankerpatiënt. Na drie dagen fietsen, en meer dan 750 kilometers te hebben afgelegd in de vorm van een 'Ribbon', werden zij dan zaterdag onder begeleiding van een politie-escorte onthaald op de Cauberg. De sponsoropbrengst gaat volledig naar het goede doel van de Ride for Hope, het kankerfonds STOPhersentumoren.nl.
Acties voor sponsorgeld
De deelnemers hebben de afgelopen maanden flink wat acties op poten gezet om een goede opbrengst neer te zetten. Acties werden gevoerd rondom shirtsponsoring, gesponsorde kilometers, Koninginnedag, het veilen van een racefiets en gesponsorde logo's op de Ride for Hope volgwagens. Ook de Rabobankdeelnemers brachten flink wat geld in het laatje.
Zeven teams op de fiets
Eén van de zeven Ride for Hope teams was het team van ErasmusMC Neurochirurgie. Bestaande uit 10 neurochirurgen en neuro-oncologisch onderzoekers steunden zij tijdens deze Ride in estafettevorm de 42-jarige hersentumorpatiënt Nico Faaij. Zijn specifieke hersentumor kent vanwege de aard en locatie in de hersenen geen genezing, noch behandeling.
Deelnemer prof. dr. Clemens Dirven, neurochirurg en onderzoeksleider ErasmusMC: "Hersentumoronderzoek valt al decennia lang nauwelijks geld voor onderzoek ten deel, het is ontzettend fijn en hoopgevend dat er eindelijk een initiatief is die onderzoek naar deze gevaarlijk kankersoort als speerpunt heeft gesteld."
Inschrijving voor de Ride for Hope van 2012 is mogelijk vanaf 1 juli 2011.
- GezondheidsNet.nl