Barbecuevlees vaak besmet met bacteriën

Getty Images

Het vlees dat door supermarkten in barbecuepakketten wordt aangeboden, is veelal niet diervriendelijk, besmet met potentieel schadelijke bacteriën en soms zelfs bijna bedorven. Dat blijkt uit een onderzoek van Wakker Dier.

Wakker Dier bezocht vorige maand de supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, Deen en Dekamarkt. De dierenwelzijnsorganisatie kocht ruim duizend vleesproducten. Op 109 producten stond dat het specifiek bedoeld was voor de barbecue, maar geen enkele had een dierenwelzijnskeurmerk.

E.coli-bacteriën

In één winkel werden elf barbecuepakketten nader bekeken en hier werden heel veel besmettingen met bacteriën aangetroffen, zoals vijf keer E.coli-bacteriën. Deze bacteriën komen van nature voor in de darmen van mensen en dieren en kunnen een voedselinfectie veroorzaken. Drie van de bekeken stukken vlees waren zelfs zo erg besmet, dat er sprake was van het begin van bederf.

Voedselvergiftiging

Barbecueën is vaak de oorzaak van voedselvergiftigingen omdat het niet heel hygiënisch verloopt. Mensen laten vaak het rauwe vlees te lang in de zon liggen, of het wordt niet goed genoeg doorbakken.  
 

Bron 
  • ANP