Zo maak je simpel en eenvoudig appeltaartjes
Jorie van Tienhoven
Wat zijn ze lekker deze glutenvrije mini appeltaartjes. Geef je de voorkeur aan vegan? Ook dat kan.
Aantal personen
2
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Ingrediënten
- 60 g glutenvrij havermeel
- 50 g amandelmeel
- 1½ tl speculaaskruiden
- ½ tl pumpkin spice-kruidenmix (optioneel)
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei*
- 120 g appelmoes
- 3 el ahornsiroop
- 1½ tl bakpoeder
- (plantaardige) boter, om in te vetten
- Voor de topping:
- 1 tl kokosolie
- 1 appel, in kleine blokjes
- 1 tl kaneel
- 30 g pecannoten, grof gehakt
- 30 g rozijnen
Bereiding
Wat heb je nodig?
- 2 springvormpjes ø 10 cm
- bakpapier, mengkom, spatel, koekenpan
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte.
- Bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
- Meng alle ingrediënten voor het beslag in de mengkom en spatel door elkaar. Verdeel het beslag over de springvormpjes en zet apart.
- Verwarm de kokosolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appel met de kaneel en de pecannoten goudbruin. Voeg de rozijnen toe en bak kort mee.
- Verdeel de appelstukjes over het beslag.
- Bak de taartjes in 25 tot 30 minuten goudbruin.
Bewaartip
- Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast, dan blijven ze circa 3 dagen goed.
*Eivrij of vegan?
Vervang het ei door 50 g appelmoes.
Meer recepten van Marike Bol
Dit recept komt uit het boek Écht lekker glutenvrij van Marike Bol. Bol is ondernemer op het gebied van glutenvrij bakken, receptontwikkelaar, food fotograaf en oprichter van de Marike Bol Academy. Haar doel is om iedereen te laten zien dat glutenvrij eten niet saai hoeft te zijn. Eerder maakte ze de boeken Bakken zonder Tarwe en Oh My Pie! - Oh My Pie!
Bron
- Écht lekker glutenvrij, Marike Bol