Getty Images
Dit stoofpotje zit boordevol groenten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 kleine aubergines
- 1 stengel bleekselderij
- stukje winterwortel
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfiletjes (blikje)
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- peper, tijm
- 2 stukjes kabeljauw- of koolvisfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergines in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
- Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad, wat peper en tijm toe.
- Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.
- Bestrooi de vis met peper.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de vis in 8 minuten gaar.
- Geef de vis en de aardappelen bij het auberginestoofpotje.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Rasp de rest van de wortel en eet dit op brood.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram