Getty Images
Weer eens wat anders dan enkel zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ¼ bouillontablet met minder zout met minder zout
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine of 500 gram gesneden groene kool
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel olie
- 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- mespunt oregano
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en voeg aan het water het stukje bouillontablet toe.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Kook de kool in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de schnitzels met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en lichtbruin.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Bak de gare rijst even met de ui mee.
- Meng de paprika en wat oregano door de rijst. Geef de groene kool en de schnitzels erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram