Getty Images
Geroosterde groenten zijn extra smaakvol
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten + 25 minuten oven
Ingrediënten
- 1 kg rijpe kerstomaten of tasty tom tomaten
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 à 2 kleine tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
- 500 ml groentebouillon
- 2 flinke eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels pompoenpitten, geroosterd
- Ook nodig: staafmixer en bakpapier
Bereiding
- Verhit de oven tot 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de tomaten.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Schenk de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit.
- Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
- Roer de rozemarijn door de knoflookolie en meng de olie goed door tomaat en ui.
- Verdeel tomaat en ui op de beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en rooster ze 25 minuten in de oven.
- Doe de groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en pureer de soep met de staafmixer.
- Garneer met een schep mascarpone en wat geroosterde pompoenpitten.
Goede truc: groenten eerst roosteren en er dan pas soep van maken. Groentesoep wordt daardoor zoeter en voller van smaak. Werkt ook bij bijvoorbeeld paprika en pompoen!
Dit recept komt uit Diabetes type 2 Maak jezelf beter - Het kookboek.