'Bijna elk stukje kipfilet in super besmet'

Getty Images

DEN HAAG -  In bijna alle kipfilet van de supermarkt komt de risicovolle ESBL-bacterie voor. De Consumentenbond publiceert daarover dinsdag een onderzoek. Dat meldt De Telegraaf.

De krant schrijft dat op 99 procent van het kippenvlees uit intensieve kippenbedrijven de bacterie zit.
 
De ESBL-bacterie ontstaat door overmatig antibioticagebruik in de veeteelt. Volgens het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) is het antibioticagebruik in de sector het afgelopen jaar al met 28 procent teruggebracht ten opzichte van 2009.

"We erkennen het probleem van de ESBL-bacterie, maar we kunnen dit niet van de ene op de andere dag oplossen. De komende jaren gaan we het antibioticagebruik nog meer reduceren", aldus een woordvoerder.

Het RIVM vindt een reductie van 28 procent veel te weinig.

Auteur 
Bron 
  • De Telegraaf