Getty Images
Verwerk je restjes groente in deze soep. Die halve courgette, dat aangebroken bakje champignons of dat beetje prei maken er meteen een goed gevulde soep van.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 700 gram tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
- 150 gram soepgroente
- 2 plakjes achterham
- 8 blaadjes basilicum
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
- Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
- Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
- Geef er het brood bij.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1200 milligram