Zelfgemaakte granola

Getty Images

Voeg eventueel nog een eetlepel gebrokenlijnzaad of een paar handjes rozijnen of gedroogde abrikoos toe als de granola uit de oven komt. 

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Hak de noten in stukken.
  4. Meng de havermout, de noten en zonnebloempitten goed door elkaar.
  5. Verwarm de honing en de olie in een steelpannetje tot het goed gemengd is en voeg dit toe aan de overige ingrediënten.
  6. Schep alles net zo lang door elkaar totdat er geen droge stukjes meer zijn.
  7. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak het mengsel onder regelmatig omscheppen in zo'n 15 minuten
Auteur