Getty Images
Goed gekruide linzensoep met wortel en bleekselderij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
- 3 stengels bleekselderij
- ½-1 spaanse peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 125 gram rode linzen
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 laurierblad
- 8 takjes koriander
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
- Snijd de peper in ringetjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
- Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
- Was de linzen in een zeef.
- Voeg de linzen, 600 ml water, het stukje bouillontablet en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Verdun de soep eventueel met nog wat water. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
- Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram