Vruchtensalade met stoofperenmousse (nagerecht)

Getty Images

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Het kan met de recepten van de Obesitaskliniek.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 4 stoofperen, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 6 gram gelatine
  • 1 eiwit
  • 1 dl slagroom
  • 30 gram suiker
  • 2 appels, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 2 mandarijnen, schoongemaakt
  • 150 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • muntblaadjes voor de garnering

Bereiding

Kook de stoofperen met de helft van het citroensap en laat zachtjes koken tot ze zacht zijn. Mix de peren tot puree. Week de gelatine in koud water. Breng 50 ml water aan de kook, knijp de gelatine uit en los op in het kokende water. Meng dit met de perenpuree en laat afkoelen. Klop het eiwit tot het stijf is. Klop de room stijf met de suiker. Spatel het eiwit en de room door de half afgekoelde perenpuree. Laat dit opstijven in de koelkast.

Meng de blokjes appel, partjes mandarijn en stukjes aardbei en laat de vruchtsalade koud worden in de koelkast.

Serveer het nagerecht in glazen: vul ze tot de helft met de vruchtensalade. Maak met een ijsschep bolletjes van de perenmousse en leg die boven de vruchtensalade. Versier met muntblaadjes.

Auteur