Gebruik bij voorkeur niet te dikke visfilets. Serveer er, om het vezelgehalte te verhogen, linzen of aardappelen in de schil bij. Dit recept komt uit het boek Gezond eten voor je darmen van Braimbridge & Jankovich.
Ingrediënten
- 150 gram prei, in dunne ringen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels vers geraspte gemberwortel
- 1 grote teen knoflook, gesnipperd
- 150 gram wortel, grofgeraspt
- 150 gram peultjes, in dunne repen gesneden
- 2 eetlepels fijngehakte dragon
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 4 witvisfilets van ca. 100 gram per stuk, bijv. kabeljauw, brasem of zeeduivel
- 4 eetlepels droge witte vermout of witte wijn
Bereiding
Zet een grote braadslee in de oven en verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de prei, onder regelmatig omscheppen, 2 minuten op halfhoog vuur in 1 eetlepel van de zonnebloemolie. Voeg de gemberwortel en de knoflook toe en laat die nog 1 minuut meebakken. Roer van het vuur af de wortel, de peultjes en de dragon door het mengsel en breng het op smaak met wat zout en peper.
Knip 4 vellen aluminiumfolie van 40 x 40 cm. Druppel op driekwart van het oppervlak van elk vel 1⁄2 eetlepel zonnebloemolie. Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over het geoliede deel van elk stuk folie. Leg de stukken vis op de groenten en bestrooi met wat zout en peper. Schep een eetlepel vermout of wijn over elk stuk vis en vouw het folie dicht. Vouw de naden een paar keer om en druk ze goed op elkaar, zodat de vis goed is ingesloten.
Leg de vispakketjes in de voorverwarmde braadslee. Zet braadslee met de vispakketjes 10-15 minuten in de hete oven, afhankelijk van de dikte van de stukken vis. Vouw een van de pakketjes voorzichtig open om te controleren of de vis gaar is en let op dat je je vingers niet verbrandt aan de vrijkomende stoom.
Schep de vispakketjes op de borden en laat de gasten ze zelf openmaken. Bedenk wel dat de vis doorgaart als de pakketjes niet meteen worden opengemaakt.