Getty Images
Pannenkoeken zonder ei en zonder (koe)melk? Het kan! Wij delen een heerlijk en gezond recept voor vegan pannenkoeken met chocoladesaus.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 50 g havermeel
- 60 g speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ tl gember
- ½ kleine banaan
- 250 ml amandelmelk
- Voor de chocoladesaus:
- 5 el amandelmelk
- 2 el cacaopoeder
- 1 el agavesiroop
Bereiding
- Prak de banaan en meng deze met de amandelmelk.
- Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en voeg deze samen met de amandelmelk en de banaan.
- Verhit wat olie in een koekenpan als je geen koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt en giet hier wat van het pannenkoekenbeslag in. Wanneer er bubbels ontstaan, kun je de pannenkoek omdraaien. Herhaal dit tot het beslag op is.⠀
- Voor de chocoladesaus zeef je de cacaopoeder boven de amandelmelk. Mix dit met een garde.
- Voeg de agavesiroop toe en meng nogmaals.
- Je kunt nu meer amandelmelk toevoegen om het uit te dunnen, agavesiroop om het zoeter te maken of juist meer cacao toevoegen om het dikker te maken.⠀
Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld banaan, aardbeien, blauwe bessen, pure chocolade en geraspte kokos.
Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.