Turkse gehaktspiesjes met paprikadip

gehaktspiesjes
Getty Images

Barbecueën op z'n best.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • Citroensap
  • 1 kleine ui
  • 8 takjes koriander
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Mespunt kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in stukken.
  2. Maak het teentje knoflook schoon. Snijd de knoflook klein.
  3. Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn.
  4. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
  5. Maak het uitje schoon en rasp het fijn.
  6. Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
  7. Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment en de cayennepeper.
  8. Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
  9. Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de paprikadip er bij.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde zomergroente en meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur