Start je dag voedzaam met deze smaakvolle mug cake met tropisch tintje. Door de vezels in de havermout en eiwitten in de kwark ben je lang verzadigd. Maak dit ook gerust in de avond als je nog lekkere zoete trek hebt.
Ingrediënten
- 1 mango
- 2 rijpe bananen, plus extra plakjes om te garneren
- 6-8 el fijne havermout
- ½ tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el magere kwark, plus extra om te garneren
- 2 el geraspte kokos, plus extra om te garneren
- 2 grote mokken
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van1 x 1 cm. Pel de bananen en prak ze met een vork. Doe de helft van de mango samen met de banaan en de rest van de ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel dan over twee grote mokken.
- Zet de mokken in de magnetron en verwarm het mango-havermoutmengsel 3 minuten op 1.000 watt. Controleer of de mug cake gaar is door een houten prikker in het midden te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is hij gaar. Is de prikker nog nat? Zet de mokken dan nog ½ minuut in de magnetron.
- Versier de mug cakes met de resterende kwark, de rest van de mango, wat plakjes banaan en kokosrasp.
Tip
Met een mug cake kun je eindeloos variëren in smaak! Gebruik de ingrediënten uit dit recept, maar laat de mango en de kokos achterwege. Voeg er verschillende (diepvries)fruitsoorten aan toe, zoals aardbeien, passievrucht, peer, appel, blauwe bessen, sinaasappel of wat je maar lekker vindt. Ook lekker erin: kaneel, koek- en speculaaskruiden, cacaopoeder, whey eiwitpoeder met een smaakjeof steviadruppels. Ook kun je de magere kwark vervangen door magere yoghurt of een plantaardige variant.
Heb je geen magnetron? Je kunt deze mugcake ook in een klein ovenschaaltje in deoven maken. Verwarm de oven dan voor tot 180 °C en bak de cake 15-20 minuten.
Dit recept is afkomstig uit De Eetswitch van Anki Willemsen.