Tostada met driebonensalade

Getty Images

Een goed vullend gerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
Ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram volkorenmeel
  • 40 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. 50 ml water
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 kleine pot witte bonen
  • 1 kleine pot bruine bonen
  • 1 bosuitje
  • 2 vleestomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 2 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de tortilla's in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de tortilla's uit de pan.
  6. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.
  7. Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar.
  8. Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken en spoel ze af.
  9. Was het bosuitje en de tomaten.
  10. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  11. Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  12. Hak de olijven grof.
  13. Snijd de basilicum klein.
  14. Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum en peper.
  15. Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.
  16. Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
  17. Verwarm de tortilla’s nog even in een droge koekenpan en leg ze op borden.
  18. Schep de salade er op en vouw ze dubbel.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur