Tortellini met artisjokken, pijnboompitten en gorgonzolasaus

Getty Images

Buon appetito

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje (250 gram) tortellini met champignonvulling
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 klein potje artisjokken ( ±100 gram)
  • 1 bosuitje
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem

Bereiding

  1. Kook de tortellini in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Halveer de artisjokken.
  4. Verdeel de gorgonzola in stukjes.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
  6. Verwarm de melk met de gorgonzola langzaam en laat de kaas smelten. Roer er de ringetjes bosui door.
  7. Roer de bloem met wat water tot een glad papje en bind hiermee de saus. Voeg de artisjokken toe en warm ze kort mee in de saus.
  8. Schenk de saus over de tortellini en strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie

Lekker met komkommer-paprikasalade.

Hiervoor heb je nodig:   

  • ½ komkommer   
  • 1 rode paprika   
  • 1 bosuitje   
  • citroensap
     

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum