Getty Images
Binnen een kwartiertje heb je deze frisse salade al op tafel staan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 15 basilicumblaadjes
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 5 (pomodori) tomaten
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 50 ml halfvolle yoghurt
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ kleine ui
- 1 blikje sardientjes
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
- Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olijfolie, de basilicum en wat peper.
- Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor en laat even staan.
- Was het stuk komkommer en rasp het. Druk er wat vocht uit.
- Pel de knoflook en pers het teentje boven de komkommer uit. Voeg de yoghurt, de gemalen komijn en wat peper toe.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
- Strooi de ui over de tomaten en schik de sardientjes ertussen. Geef er het brood en de yoghurtsaus bij.
Ingrediënten over?
Halve ui:
Verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1400 milligram