Tofu met sambal en mango

Getty Images

Zoet en pittig tegelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ½ mango
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  6. Bak de ui en wat sambal mee.
  7. Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  8. Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal en wat sojasaus.

 

Voedingswaarden

Energie 
355kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
9 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum