Getty Images
Gekruid recept met tofu, zilvervliesrijst, paddenstoelen, curry en peper.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tofu
- peper
- 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel currypasta (potje)
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel kokosmelk
- citroensap
- 50 ml halfvolle yoghurt
- ½ theelepel gemalen komijn
- kerriepoeder
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit het grootste deel van de uienringetjes met de currypasta in de olie zacht. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
- Bak de tofu kort mee.
- Roerbak de paddenstoelen enkele minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
- Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes er over.
- Roer de gemalen komijn, wat peper en kerriepoeder door de yoghurt en geef dit erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram