Getty Images
Pasta pesto is bij veel mensen favoriet. Deze variant met boerenkool is net even anders, maar daarom zeker niet minder lekker.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 300 gram speltspaghetti
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 handjes babyboerenkool
- 1 handje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 30 + 20 gram pijnboompitjes
- 40 gram parmezaan
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Hak een teentje knoflook grof en voeg dit toe. Sprenkel er royaal olijfolie en peper en zout overheen. Pof de tomaatjes in 20 minuten in de oven.
- Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
- Voor de pesto meng je 30 gram pijnboompitjes met een teentje knoflook, de parmezaan, de boerenkool, de basilicum, het sap van een halve citroen en flink wat olijfolie kort in een keukenmachine. Dit mag ook met een vijzel (is zelfs beter).
- Meng de boerenkoolpesto door de spaghetti.
- Garneer de spaghetti met de gepofte tomaatjes, wat extra parmezaan en de rest van de pijnboompitjes.
Tip: Je kunt de pesto ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Hij is niet alleen lekker in de pasta, maar ook op een stokbroodje.
Dit recept is afkomstig uit het boek 'Feel good good'.