Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 gegrilde rode paprika's (pot)
- half teentje knoflook
- Mespunt tijm
- 200 gram diepvries doperwtjes
- Kruidenazijn
- 150 gram gerookte kipfilet
- 4 dikke sneden volkorenbrood
- Handje rucolasla
Bereiding
1. Pureer de helft van de paprika's met een staafmixer.
2. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
3. Maak de paprikapuree op smaak met wat tijm, peper en een beetje zout.
4. Snijd de rest van de paprika's in reepjes.
5. Laat de doperwtjes in een bodempje water gaar worden.
6. Meng er de reepjes paprika door en maak dit op smaak met een beetje azijn.
7. Laat het doperwtenmengsel afkoelen.
8. Snijd de kipfilet in repen.
9. Besmeer 2 boterhammen dik met de paprikapuree en verdeel er de rucola over.
10. Leg er de reepjes kip op en dek af met de andere boterhammen.
11. Snijd de sandwiches schuin door en geef er de doperwtjessalade bij.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1210 milligram