Romige doperwtjes

Getty Images

Een recept met doperwtjes om van te genieten. Goede combinatie met aardappelen en tofu.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram tofu
  • peper, paprikapoeder
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom
  • 300 gram doperwten uit de diepvries
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 6 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  4. Fruit de helft van de uienringetjes zacht in 1 eetlepel margarine.
  5. Voeg de kookroom en de doperwten met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
  6. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin. Bak de rest van de bosui mee.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Snijd de munt klein.
  10. Maak de doperwtjes op smaak met de munt en wat peper. Geef de tofu en de aardappelpuree erbij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
200 milligram
Auteur