Getty Images
Oma's favoriet
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram rode uien
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels tomatenpuree
- Mespunt paprikapoeder
- Tijm
- 3 dl (groente)bouillon
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de olie glazig.
- Voeg peper toe en pers het teentje knoflook erboven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstierondjes.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1650 milligram