Getty Images
Lekker wokgerecht met raapsteeltjes, aardappelen en schnitzel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram raapstelen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
- 2 eetlepels olie
- balsamicoazijn
- 100 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij het wokgerecht.
Ingrediënten over?
Raapstelen:
Bewaar raapstelen maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar ze niet in de buurt van appels, kiwi's en peren. Dan bederft het sneller.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram