Getty Images
Geloof jij het als wij zeggen dat je voor een quiche geen enkel ei nodig hebt? En dat je de eieren ook zult missen? Dit recept bewijst het. Voor het deeg gebruiken wij vers kant-en-klaar deeg, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.
Aantal personen
8
Bereidingsduur
2 uur
Ingrediënten
- 300 g hartige taartdeeg
- 400 g tofu
- 3 el edelgistvlokken
- 4 el zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 prei, in dunne ringen
- 1 broccoli, in stukjes
- 200 g champignons, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en de knoflook, prei, broccoli en champignons. Giet er twee eetlepels olie en wat zout en peper overheen. Hussel goed en plaats deze in de oven tot ze goudbruin kleuren (ongeveer 20 minuten).
- Laat de tofu goed uitlekken door deze in keukenpapier te rollen en er wat zwaars op te zetten.
- Voeg de tofu samen met de edelgistvlokken en wat zout en peper toe aan een keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel.
- Schep de zongedroogde tomaatjes en de geroosterde groenten er doorheen.
- Zet de temperatuur van de oven terug op 180 graden.
- Beleg een ingevette vorm van 28 centimeter met het taartdeeg en vul de vorm met het tofumengsel. Bak de quiche voor drie kwartier.
- Laat de quiche tien minuten afkoelen voor je deze serveert.
Serveertip: strooi er wat verse kruiden overheen, zoals basilicum.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter..