Getty Images
Hartverwarmende maaltijdsoep met volkorenbrood
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram visfilet (bijv. koolvis uit de diepvries)
- citroensap
- 300 gram aardappelen
- 2½ dl bouillon
- 300 gram prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram soepgroente
- 2 dl halfvolle melk
- ca. ½ eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Laat de vis eventueel ontdooien en snijd het in kleine blokjes.
- Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over. Zet de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
- Pureer de aardappelen met de bouillon in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de prei.
- Voeg de soepgroente en de bouillon met gepureerde aardappel toe.
- Breng dit aan de kook en kook de groente in een paar minuten gaar.
- Roer de melk door de soep en schep de blokjes vis er door.
- Laat de vis in 5 minuten gaar worden.
- Maak de soep op smaak met wat tomatenpuree en peper.
Voedingswaarden
Energie
335kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum