Getty Images
De verrassende ingrediënten maken deze eenvoudige curry speciaal.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 8 blaadjes munt
- 100 ml halfvolle yoghurt
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- Ca. 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn. Meng dit met wat peper door de yoghurt.
- Schil het stuk gember en rasp het.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in stukken van 3 cm en de tomaten in blokjes.
- Was de koriander. Snijd de stelen klein en houd de blaadjes apart.
- Fruit de ui en de knoflook met de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
- Voeg de prei en de tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze mee met de groente.
- Geef de preicurry en de muntyoghurt bij de rijst.
Ingrediënten over?
Munt
Zet verse thee van de munt die je overhoudt. Of wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram