Getty Images
Een stamppotje vol kruiden en specerijen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- citroensap
- 150 gram tofu
- 500 gram aardappelen
- ½ pompoen (circa 500 gram)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 milliliter halfvolle melk
Bereiding
- Meng de sambal met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.
- Snijd de tofu in blokjes en schep het sambalmengsel er door. Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper klein.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie. Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.
- Verwarm de melk.
- Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van. Meng de gare groente er door en schep de tofu er op.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram