Getty Images
Dit recept komt uit Chickslovefood Het daily dinner-kookboek van Elise Gruppen en Nina de Bruijn van het bekende blog Chickslovefood.com. In het daily dinner-kookboek staan 100 recepten voor avondeten met maar 5 ingrediënten. Deze pizzaschotel is daar één van.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
40 minuten
Ingrediënten
- 200 gram rigatonipasta
- 2 rode paprika's
- 400 ml gekruide tomatensaus
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram salamiworst
Bereiding
En zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de paprika's en snijd de paprika's in reepjes.
- Verwarm een scheutje oliein een koekenpan en bak de reepjes 5 minuten.
- Giet de rigatoni door een zeef en verdeel die dan over de bodem van een ovenschaal.
- Giet hier de tomatensaus over, gevolgd door de paprikareepjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes en ook de salamiworst in dunne plakjes.
- Verdeel de salami en de mozzarella over de tomatensaus en schuif de schotel de oven in.
- Bak 18 minuten, haal dan uit de oven en serveer.
Tip: je kunt dit recept ook maken met gewone penne, of een andere pastasoort!