Getty Images
Kruidig en knapperig
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- ½ rode peper
- Stukje citroengras (sereh)
- Stukje gemberwortel (1 cm)
- 400 gram spruitjes
- 1 aardappel
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ½ bouillontablet
- 2 plakjes bacon
- 2 plakjes ham
- 3 takjes koriander
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de peper in fijne reepjes, het zachte deel van het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
- Maak de spruitjes schoon.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
- Voeg 4 dl water met het stuk bouillontablet toe met de rode peper, de gember en de blokjes aardappel. 8. Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
- Snijd de ham in blokjes.
- Was de koriander en snijd het klein.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Warm de soep weer door en roer er de ham door.
- Garneer de soep met de verkruimelde bacon en de koriander.
Menusuggestie
Lekker met geroosterd volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
360kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2960 milligram