Spaanse aardappeltjes met ei

Getty Images

Voor als je snel een gezonde maaltijd op tafel wil hebben.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram stevig kokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 paprika
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel azijn
  • oregano
  • 4 eieren
  • 400 gram broccoli

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie, voeg de blokjes aardappel toe en stoof ze met een deksel op de pan 10 minuten.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Was de paprika en de tomaten.
  5. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in parten.
  6. Verwarm de andere lepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  7. Roer de azijn erdoor.
  8. Voeg de paprika, de tomaten en wat oregano toe en stoof de groente 5 minuten.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  10. Schep de gestoofde groente door de aardappelen en maak er 4 kuiltjes in.
  11. Breek de eieren boven de kuiltjes. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
  12. Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar en geef erbij.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of bijvoorbeeld in een salade.

Auteur