Getty Images
Voor als je snel een gezonde maaltijd op tafel wil hebben.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram stevig kokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 paprika
- 4 tomaten
- 1 eetlepel azijn
- oregano
- 4 eieren
- 400 gram broccoli
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie, voeg de blokjes aardappel toe en stoof ze met een deksel op de pan 10 minuten.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de paprika en de tomaten.
- Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in parten.
- Verwarm de andere lepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Roer de azijn erdoor.
- Voeg de paprika, de tomaten en wat oregano toe en stoof de groente 5 minuten.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Schep de gestoofde groente door de aardappelen en maak er 4 kuiltjes in.
- Breek de eieren boven de kuiltjes. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
- Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar en geef erbij.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of bijvoorbeeld in een salade.