Gemarineerde wintergroente met kip

Getty Images

Een heerlijk gerecht voor tijdens de koudere dagen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 150 gram pastinaak
  • 150 gram koolraap
  • 150 gram winterwortel
  • 150 gram spruitjes
  • 1 eetlepel (wal)notenolie
  • 1 limoen
  • 6 aardappelen
  • 150 gram kippendijvlees
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortelen in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
  4. Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
  5. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
  7. Laat de groente afgedekt een paar uur marineren. Geef de groente op kamertemperatuur.
  8. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  9. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
  10. Bak de kip in de hete margarine in 6 minuten gaar.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  13. Geef de aardappelpuree bij gemarineerde groente en de kip.

Ingrediënten over?

Verpak een stuk koolraap in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Verwerk het in een lekkere soep.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur