Getty Images
Een heerlijk gerecht voor tijdens de koudere dagen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 150 gram pastinaak
- 150 gram koolraap
- 150 gram winterwortel
- 150 gram spruitjes
- 1 eetlepel (wal)notenolie
- 1 limoen
- 6 aardappelen
- 150 gram kippendijvlees
- peper, nootmuskaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortelen in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
- Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
- Laat de groente afgedekt een paar uur marineren. Geef de groente op kamertemperatuur.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 6 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Geef de aardappelpuree bij gemarineerde groente en de kip.
Ingrediënten over?
Verpak een stuk koolraap in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Verwerk het in een lekkere soep.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram