Pastinaak en pompoen met soja, walnoten en mieriksroom

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 60 gram sojabrokjes
  • ½ kleine pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 300 gram aardappelen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 25 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Week de sojabrokjes 10 minuten in heet water.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Bak de uitgelekte sojabrokjes en de ui in de olie goudgeel.
  5. Voeg de groente toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Kook de groente met de sojabrokjes in ca. 15 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  7. Roer de geraspte mierikswortel door de yoghurt.
  8. Hak de walnoten grof en strooi ze over de groente.
  9. Geef de mieriksaus en de gekookte aardappelen er bij.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur