Getty Images
Deze bloemkoolsoep is rijk van smaak. Het is goed gekruid met onder andere citroengras, kerriepoeder en kurkuma.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 stengel citroengras of 1 theelepel serehpoeder
- ½ rode peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool (ca. 500 gram)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- 1 eetlepel kokosmelk
- citroensap
- ½ bosje koriander
- 1 bruin naanbrood of 4 bruine boterhammen
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de stengel citroengras.
- Snijd de peper klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de bloemkool en verdeel het in stukken.
- Fruit in de olie de ui met de knoflook, de gember, de stengel citroengras, de peper, de kerrie en de kurkuma tot het gaat geuren.
- Voeg 250 ml water, de kipfilet en de bloemkool toe en kook dit 10 minuten.
- Verwijder de stengel citroengras en de kipfilet.
- Snijd de kipfilet klein.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Breng dit weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en verdun de soep met ca. 100 ml water.
- Maak de soep op smaak met wat sojasaus, een kneepje citroensap, de kokosmelk en royaal klein geknipte koriander. Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1600 milligram