Mangosalade met kokos

Getty Images

Javaans genoegen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel gemalen kokos

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen of blokjes van de pit af.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  3. Meng het fruit met het opgevangen sinaasappelsap en de likeur.
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Verdeel het fruit over 2 bordjes en strooi de kokos er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cajunsoep met vis.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een mango altijd buiten de koelkast, anders gaat de vrucht snel rotten. Mango’s komen uit het buitenland, maar hebben het hele jaar door een lage klimaatbelasting.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur