Getty Images
De smaak van basilicum maakt het helemaal af
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 grote courgette
- 150 gram mager rundergehakt
- 2 eetlepels havermout of broodkruim
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- ½ bosje basilicum
- 2 eetlepels kookroom
- 100 ml halfvolle yoghurt
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd 1 bosuitje in ringen, 1 bosuitje heel fijn, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
- Maak het gehakt aan met de fijngesneden bosui, de havermout, 1 eetlepel water en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
- Voeg de rest van de bosui, de knoflook en de courgette toe en stoof dit in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper.
- Was de basilicum.
- Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de kookroom in een pannetje en roer er de groentepuree en de yoghurt door.
- Laat de macaroni uitlekken en schep er de gehaktballetjes met courgette en de saus door.
- Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
0 milligram