Macaroni met broccoli en ham

Getty Images

De prei en champignons maken het compleet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 300 gram broccoli
  • 150 gram champignons
  • 2 plakjes achterham
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
  2. Snijd de prei in smalle ringen.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de champignons in plakken.
  5. Snijd de ham in reepjes.
  6. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Fruit de preiringen zacht in de olie.
  8. Voeg de broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
  9. Schenk er 100 ml water bij met de plakjes champignons en de ham.
  10. Breng dit aan de kook.
  11. Giet de gare macaroni af en schep het groentemengsel met de ham er door. 

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur