Maaltje van de tuindersvrouw

Getty Images

Een Hollands groentepotje met een Aziatische twist

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappelen
  • 150 gram runderreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was de krielaardappelen goed en snijd ze een keer door.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten en laat ze iets afkoelen.
  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de runderreepjes enkele minuten. Bak de aardappeltjes mee.
  4. Roerbak de groente op hoog vuur enkele minuten mee.
  5. Was de selderij en de peterselie en knip de blaadjes klein. Strooi de kruiden over de groente.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum