Getty Images
Een Hollands groentepotje met een Aziatische twist
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram krielaardappelen
- 150 gram runderreepjes
- 2 eetlepels olie
- 400 gram Hollandse roerbakgroente
- 2 takjes selderij
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Was de krielaardappelen goed en snijd ze een keer door.
- Kook de aardappelen 10 minuten en laat ze iets afkoelen.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de runderreepjes enkele minuten. Bak de aardappeltjes mee.
- Roerbak de groente op hoog vuur enkele minuten mee.
- Was de selderij en de peterselie en knip de blaadjes klein. Strooi de kruiden over de groente.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum