Getty Images
Slim koken zonder pakjes en zakjes
Aantal personen
voor 8 stuks
Bereidingsduur
25 minuten
Ingrediënten
- 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
- 75 g mihoen
- ½ komkommer
- 1 kleine mango
- 4 lente-ui
- Handje koriander
- Handje munt
- Optie: 100 gram grote garnalen (gaar, gepeld)
- Voor de dipsaus:
- sap van 1 limoen
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el suiker
- 1 uitgeperste knoflookteen
- 1 flinke tl sambal
- 3 el water
Bereiding
- Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een jampotje goed door elkaar (sap van 1 limoen, 2 el Japanse sojasaus, 1 el vissaus, 1 el suiker, 1 uitgeperste knoflookteen, 1 flinke tl sambal, 3 el water)
- Week de mihoen 2 minuten in ruim kokend water tot het zacht is. Spoel af met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Snijd de komkommer (ongeschild) en mango in lange, dunne reepjes, net als de lente-ui (nee, die nu dus een keertje níét in de gebruikelijke ringetjes).
- Snijd de munt in reepjes.
- Dip een loempiavel in een groot diep bord met water, leg plat neer op het werkblad.
- Leg er 1-2 hele takjes koriander op.
- Wie garnalen gebruikt, legt er nu 3-4 op een rijtje.
- Daarop wat komkommer, mango, lente-ui, munt en een plukje mihoen.
- Vouw eerst de zijkanten van het nu zachte loempiavel naar binnen, rol vervolgens strak op tot een rolletje. Maak er zo acht.
- Serveer de loempiaatjes met de dipsaus in een kommetje.
Dit recept komt uit Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten.