Getty Images
Klapper van de week
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 150 gram mager runder- of lamsgehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- Mespuntje kaneel
- 1 theelepel harissa of sambal
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Pel het sjalotje en de knoflook. Rasp het sjalotje en pers het teentje knoflook uit. Was de koriander en hak de steeltjes en blaadjes fijn. Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak het gehakt aan met de sjalot, de knoflook, de koriander, gember, gemalen komijn, kaneel en harissa. Vorm er kleine balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie in 10 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en bruin (Turks) brood.
Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
Peterselie
Munt
Citroensap
Bruin (Turks) brood
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1790 milligram