Getty Images
Lasagne met zalm en spinazie is een heerlijke, smaakvolle variant van de traditionele lasagne. Maak 'm in het weekend en geniet er lekker van!
Aantal personen
4 personen
Bereidingsduur
40 minuten bereidingstijd, 30 minuten oventijd
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 1 kilo spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 250 gram lasagnebladen
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram verse zalm (of zalm uit blik)
- 4 tomaten
- 2-3 lepels geraspte kaas
Bereiding
- Maak eerst een bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Plet de bal en verhit een halve minuut zachtjes.
- Voeg de melk toe en klopt met een garde het boter/bloemmengsel door de melk. Breng het geheel aan de kook en roer regelmatig door. Zorg dat de saus zeker 3 minuten doorkookt (anders smaakt de saus melig).
- Als de saus de juiste dikte heeft, saus op smaak brengen met zout en peper. Zet apart.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Zet het vuur hoog en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken. Bestrooi met zout en peper.
- Verwarm de oven voorop 200°C.
- Leg nu alle overige ingrediënten voor de lasagne klaar: lasagnebladen, gerookte zalm, verse zalm in stukjes en snijd de tomaten in plakjes.
- Vet een platte ovenschaal in en bouw de lasagne op door laagjes van de ingrediënten in de schaal te doen. Begin met een beetje bechamelsaus, daarop leg je een paar lasagnebladen daarop spinazie en plakjes tomaat. Dek dit weer af met lasagnebladen en schep er saus op en verdeel de zalm erover. Ga zo door tot alles op is. Eindig met bechamelsaus.
- Bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat de lasagne in ongeveer 25 tot 35 minuten gaar en goudbruin worden.
Dit is een recept van www.puurgezond.nl