Getty Images
30 minuten stoven voor een mals stukje vlees
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 (rode) ui
- 200 gram lamslap
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 laurierblad
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
- Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
- Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
- Strooi er kleingesneden koriander over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
Geroerbakte courgette
150 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum