Getty Images
Een heerlijk stoofgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamslap
- 1 worteltje
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- ± 1½ dl rode wijn
- 1 laurierblad
- 1 mespunt rozemarijn
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
Maak de groente schoon. Snijd het worteltje in plakjes, de sjalot en de knoflook in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de groente kort mee.
Schenk er ½ dl kokend water bij en voeg de wijn, het laurierblad en de rozemarijn toe.
Stoof het vlees in 2 uur gaar. Voeg eventueel nog wat wijn toe.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
260 milligram