Lamsvlees in rode wijn

Getty Images

Een heerlijk stoofgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram lamslap
  • 1 worteltje
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • ± 1½ dl rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt rozemarijn

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
Maak de groente schoon. Snijd het worteltje in plakjes, de sjalot en de knoflook in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de groente kort mee.
Schenk er ½ dl kokend water bij en voeg de wijn, het laurierblad en de rozemarijn toe.
Stoof het vlees in 2 uur gaar. Voeg eventueel nog wat wijn toe.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
260 milligram
Auteur