Getty Images
Vegetarisch voorgerecht voor vier personen
Ingrediënten
- 1 vel gedroogde kombu
- 1 wortel, schoongemaakt en in stukken
- 1 prei, schoongemaakt en in grove stukken
- 3 gedroogde shiitakes
- 100 gram verse shiitakes
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Doe de wortel, prei, gedroogde shiitakes en kombu in 1 liter water en breng aan de kook.
- Draai het vuur zo zacht dat het net niet meer kookt en laat de bouillon 45 minuten trekken.
- Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de shiitake in reepjes.
- Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ragfijne reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake en peper 2 minuten.
- Serveer de bouillon met de paddenstoelen en peper.