Kikkererwtenburger met munt, wortelsalade en couscous

Getty Images

Een zelfgemaakte burger smaakt het lekkerst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 50 gram hüttenkäse
  • 8 blaadjes munt
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • Azijn
  • 120 gram volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 sinaasappel
  • 400 gram (winter)wortel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Prak de kikkererwten met de hüttenkäse grof.
  3. Was de munt en knip de blaadjes klein.
  4. Maak de kikkererwtenmassa op smaak met wat van de munt, wat geraspte citroenschil en wat chilipoeder.
  5. Vorm er 4 platte burgers van en laat ze in de koelkast afgedekt een half uur opstijven.
  6. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukken.
  7. Pureer de tomaten met de paprika’s en een paar lepels water met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de saus op smaak met royaal munt en een beetje azijn.
  8. Doe de couscous met wat geraspte citroenschil en chilipoeder in een kom.
  9. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  10. Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  11. Schil de sinaasappel dik, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
  12. Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortelen grof en meng de blokjes sinaasappel met het sinaasappelsap erdoor.
  13. Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin.
  14. Geef de saus, de wortelsalade en de couscous bij de burgers.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum